ПОНЯКОГА...

ПОНЯКОГА ЧОВЕК СЕ ЧУВСТВА МНОГО САМОТЕН, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, КОЛКО ПОЗНАТИ И ПРИЯТЕЛИ ИМА. КОГАТО ИМА НЕЩО, КОЕТО НИ ТЕЖИ И ИСКАМЕ ДА ГО СПОДЕЛИМ, БЕЗ ДА НАТОВАРВАМЕ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, А НЕ НАМИРАМЕ И ПОДХОДЯЩИЯ ПОЗНАТ, КОЙТО БИ НИ РАЗБРАЛ. 


ПОНЯКОГА НИ СЕ ИСКА ДА ОСТАНЕМ САМИ СЪС СЕБЕ СИ, ЗА ДА ПОДРЕДИМ МИСЛИТЕ СИ ИЛИ ПРОСТО ДА ОТДЕЛИМ ВРЕМЕ ЗА ЛЮБИМО ЗАНИМАНИЕ.

 ПОНЯКОГА СЕ НАЛАГА ДА ЗАМЪЛЧИМ, ЗАЩОТО ИМА НЕЩА, КОИТО НЕ БИВА ДА СПОДЕЛЯМЕ, КОЛКОТО И ДА НИ СЕ ИСКА..... С ЦЕЛ ДА НЕ ОБИДИМ ИЛИ ЗАСЕГНЕМ НЯКОЙ. ТРУДНО Е! ИСКА НИ СЕ ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА.........
 НО ОТ ТАЗИ ИСТИНА НЯКОЙ ЩЕ ПОСТРАДА НЕИЗМЕННО. ВСЕ СИ КАЗВАМЕ - ДАНО МЪЛЧАНИЕТО Е ЗА ДОБРО! 
НЯКОИ ХОРА СА НА МНЕНИЕТО - ИСТИНАТА НА ВСЯКА ЦЕНА....КАКВОТО И ДА СТРУВА! НЕ СЪМ ТОЧНО СЪГЛАСНА - ИМА ЕДНО НЕЩО НАРЕЧЕНО "БЛАГОРОДНА ЛЪЖА". ХОРАТА ИМАТ ТОЛКОВА ПРОБЛЕМИ И СА ТОЛКОВА ЛЕСНО РАНИМИ, ЧЕ И НАЙ-МАЛКОТО НЕЩО МОЖЕ ДА ГИ ДОКАРА ДО НЕРВЕН СРИВ..... ! ТЪПО Е....ДА КАЖЕШ НЕЩО, КОЕТО БИ ИМ ПРИЧИНИЛО ОЩЕ ПРОБЛЕМИ........
КОГАТО ТРЯБВА ЧОВЕК ДА СЕ БОРИ  ЗА ПРАВАТА СИ - НЯМА "БЛАГОРОДНА ЛЪЖА" ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА ВСИЧКО! ОБАЧЕ, КОГАТО Е ДО ЧОВЕШКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ - НЕЩАТА СТОЯТ ПО ДРУГ НАЧИН.....

ПОНЯКОГА НИ СЕ ИСКА ДА ЗАРЕЖЕМ ВСИЧКО И ДА ИЗБЯГАМЕ. Е, ДА НО КОГАТО СЕ ЗАМИСЛИМ, ЧЕ "КАМЪКА СИ ТЕЖИ НА МЯСТОТО"- ОСТАВАМЕ. УДОВЛЕТВОРЕНИ ОТ ПОРИВА НИ ЗА БЯГСТВО ...... ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД, НО НЯКАК СИ С ЛЕКОТА В СЪРЦЕТО, ЗАЩОТО ЗНАЕМ, ЧЕ МОЖЕМ ДА ИЗБЯГАМЕ.


ПОНЯКОГА НИ ИДВА ДА КРЕЩИМ, КОГАТО СЕ БОРИМ С НЯКОЯ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, А В БОРБАТА СИ СЕ НАТЪКВАМЕ САМО НА ТУПИЦИ. СПОКОЙНО..... ВИНАГИ ИМА НАЧИН. МОЖЕ ДА НЕ Е НА МОМЕНТА, НО ЗА ВСЯКО НЕЩО СИ ИДВА ВРЕМЕТО.

ПОНЯКОГА НИ ОБВИНЯВАТ В НЕЩА, КОИТО НЕ СМЕ НАПРАВИЛИ, ИЛИ НЯКОЙ НЕ ГИ Е РАЗТЪЛКУВАЛ ПРАВИЛНО. ОПИТВАМЕ СЕ ДА ОБЯСНИМ ПРИЧИНАТА, НО НЯКАК ДУМИТЕ ОСТАВАТ НЕЧУТИ И НЕРАЗБРАНИ. НЯМА СТРАШНО - ЕДИН ДЕН ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ. 


ПОНЯКОГА НИ ЗАБРАНЯВАТ ДА ПРАВИМ ТОВА, КОЕТО ИСКАМЕ, ДОРИ И ДА Е ПРАВИЛНО. ТОГАВА СЕ НАЛАГА ДА ИЗМИСЛИМ ВАРИАНТ "И ВЪЛКЪТ ДА Е СИТ И АГНЕТО - ЦЯЛО".

ПОНЯКОГА  ПРИЯТЕЛСТВОТО СЕ ПРЕВЪРЪЩА В ЛЮБОВ.  СЛУЧВА СЕ ЧЕСТО........ НО ИМА ЛИ НАЧИН ЕДНА ЛЮБОВ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПРИЯТЕЛСТВО???
ХМ... НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО, НО Е ТРУДНО ПОСТИЖИМО.

0 коментара:

Публикуване на коментар

СПОДЕЛЕТЕ