ПОРЕДНИЯ ШОК ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!


МНОГО ОТ НАС, ПРЕДПОЛАГАМ ГЛЕДАХА БТВ РЕПОРТЕРИТЕ ВЧЕРА: Aбонати на "Топлофикация” - осъдени, без да предполагат
АКО НЕ СТЕ.... ЕТО ОСНОВНОТО:
„60 хиляди дела са заведени в момента от „Топлофикация” към нейни длъжници. Половината от тези хора са и със запорирани доходи. Кога ще си изчистят дълговете и защо парите им се натрупват в банковите сметки на частни съдебни изпълнители, а не в тази на Топлофикация?

Емилия Динева продава имот в „Люлин”, за да намали разходите на семейството си. Сделката е извършена успешно през 2003-та година и жената е изчислила всички си стари задължения. Такова е законовото изискване при смяна на собственост на имота. Но в средата на декември миналата година
8 години след сделката Емилия разбира, че заплатата й е запорирана

Защото преди 10 години е осъдена от „Топлофикация”. За неплатени 864 лева. Документите са донесени от кантората на частния съдебен изпълнител Милен Бъзински. Освен лихвите върху сумата, жената ще трябва да плати неолихвяема сума от 232 лева, за която не получава обяснение.


„И 261 лева, която е тарифата на частен съдебен изпълнител, която е олихвяема, но до кой момент също не е ясно”, каза Емилия. Жената се обръща към адвокат. Стига до съда и той вдига запора на заплатата й.


Съдебният изпълнител отказва да вдигне запора
въпреки обезпечителната заповед, която съдът определя. Да, и жалба към съда съм подала”, каза Емилия, Но съдебният изпълнител казал, че няма да вдигне запора, без обяснение. Парите щели да се събират в тяхната банкова сметка до окончателното изплащане.

По този начин изплатените пари не влизат в сметките на „Топлофикация”
не е ясно и кога ще свърши това окончателно изплащане. Не се знае и върху кои суми в момента все още текат лихви, а в банковата сметка на Бъзински жената вече е внесла 1 600 лева.

„Чакам делата да минат, за да се разбереме докъде и как ще стигнат нещата. Това е, каза Емилия.


И докато жената чака да минат делата, Милен Бъзински продължава да я върти в кръга на безизходицата. Даже я заплашва, че направи и опис  на имуществото й. Защо - не е ясно.


Това е само един от случаите, в които абонати на „Топлофикация” попадат в омагьосания кръг на длъжници и осъдени граждани без дори да предполагат. „


А ТОВА Е МОЯТА ЛИЧНА САГА С „ТОПЛОФИКАЦИЯ”:

НЕРАВНАТА БОРБА С ТОПЛОФИКАЦИЯ НЕ Е ОТ ВЧЕРА. В НЕ ТОЛКОВА ДАЛЕЧНИТЕ 90 ГОДИНИ ГРАЖДАНИТЕ ПРИДОБИХА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОТКАЖАТ ЧАСТИЧНО ИЛИ НАПЪЛНО ОТ УСЛУГИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ. ТОВА СЕ СЪСТОЕШЕ В ПЛОМБИРАНЕ НА РАДИАТОРИТЕ В СТАИТЕ НА АПАРТАМЕНТИТЕ И ЛИРИТЕ В БАНЯТА. СПОМНЯМ СИ ОПАШКИТЕ ОТ ГРАЖДАНИ, ЖЕЛАЕЩИ ДА ПЛОМБИРАТ УРЕДИТЕ СИ, ИЗВИЛИ СЕ ПРЕД ОФИСИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО. АЗ СЪЩО СЕ ОТКАЗАХ ОТ ВСИЧКИ УРЕДИ В ЖИЛИЩЕТО СИ...... НО ОСТАНАХ СВЪРЗАНА, ЗАРАДИ ПОЛЗВАНЕТО НА ТОПЛА ВОДА. ДОЙДЕ СЛУЖИТЕЛ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ И ПЛОМБИРА РАДИАТОРИТЕ МИ, НО УСТАНОВИ, ЧЕ ЛИРАТА В БАНЯТА НЕ ФУНКЦИОНИРА И СЪВСЕМ „УСЛУЖЛИВО” МИ ПРЕДЛОЖИ ДА НЕ СИ ДАВАМ ПАРИТЕ ЗА ПЛОМБА НА УРЕД, КОЙТО НЕ РАБОТИ. В СЪЩАТА ГОДИНА ПРЕМАХНАХМЕ РАДИАТОРИТЕ И ВЪВ ВХОДА НА БЛОКА. СМЕТКИТЕ МИ ЗА ТОПЛА ВОДА БЯХА ЧИННО ПЛАЩАНИ ЕЖЕМЕСЕЧНО И СЛУЖИТЕЛИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ МЕ ПРОВЕРЯВАХА ВСЕКИ ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН ДАЛИ СЛУЧАЙНО НЕ СЪМ СИ ВКЛЮЧИЛА РАДИАТОРИТЕ НЕЗАКОННО, ЗА КОИТО ПРОВЕРКИ СТРАННО КАК СА ИЗЧЕЗНАЛИ  ТЕХНИТЕ ЕКЗЕМПЛЯРИ ОТ БЕЛЕЖКИТЕ ПРИ ВСЯКА ПРОВЕРКА???? МОИТЕ ЕКЗЕМПЛЯРИ СА ХИМИЗИРАНИ И СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ СЕ ЧЕТЕ. НЯКОЛКО ГОДИНИ ПО-КЪСНО ЗАПОЧНАХ РЕМОНТ В ЖИЛИЩЕТО СИ, ПРИ КОЙТО ОТСТРАНИХ ИЗЦЯЛО РАДИАТОРИТЕ, НО ДО БАНЯТА ОЩЕ НЕ БЯХ СТИГНАЛА, ЗА ДА ОТСТРАНЯ И ЛИРАТА. НАЛОЖИ МИ СЕ ДА ОТИДА В ПРОВИНЦИЯТА ЗА ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ И ОСТАВИХ СВОЙ СЪСЕД ДА НАГЛЕЖДА АПАРТАМЕНТА. НЯКОЛКО МЕСЕЦА НЯМАХ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ПЛАЩАМ СМЕТКИТЕ И КАКВО БЕШЕ УЧУДВАНЕТО МИ, КОГАТО СЕ ПРИБРАХ........ ЛИРАТА В БАНЯТА И ТРЪБАТА ЗА ТОПЛА ВОДА БЯХА ОТРЯЗАНИ И ЗАТАПЕНИ!!! СЪСЕДА МИ ОБЯСНИ, ЧЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СА ГО ИЗБЛЪСКАЛИ ОТ ВРАТАТА И СА НАХЛУЛИ В АПАРТАМЕНТА, ВЪПРЕКИ , ЧЕ ТОЙ Е ОТКАЗАЛ ДА ГИ ПУСНЕ ВЪТРЕ.  ДАДЕ МИ ПРОТОКОЛА, КОЙТО СА ОСТАВИЛИ И ТОЙ  Е ОТКАЗАЛ ДА РАЗПИШЕ И В КОЙТО СЕДЕШЕ ПОДПИСА НА СЪЩИЯТ ТОЗИ „УСЛУЖЛИВ” СЛУЖИТЕЛ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ, КОЙТО МИ КАЗА, ЧЕ ВЪПРОСНАТА ЛИРА НЕ РАБОТИ!!! ПОЛУЧИХ И СМЕТКАТА СИ ЗА ТОПЛА ВОДА, КЪДЕТО СЕ ОКАЗА, ЧЕ СА МИ НАЧИСЛЕНИ СУМИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ ЗА ЦЕЛИЯ ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН!!
ЗАВЕДОХ ДЕЛО СРЕЩУ ДРУЖЕСТВОТО.... НАЙ-МАЛКОТО ЗАЩОТО СА ВЛЕЗЛИ В ЖИЛИЩЕТО МИ  БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА СОБСТВЕНИКА ИЛИ УПЪЛНОМОЩЕНО ОТ НЕГО ЛИЦЕ (КАКТО Е СПОРЕД ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА). СЛУЖИТЕЛЯТ ИМ МЕ Е ВЪВЕЛ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ, УБЕЖДАВАЙКИ МЕ, ЧЕ УРЕДА НЯМА НУЖДА ОТ ПЛОМБА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ Е С ДЕФЕКТ И НЕ РАБОТИ.
ВЕЧЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ НЯМАМ НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ ОТ ТОВА ДЕЛО.... ИЛИ ПОНЕ СЪДА НЕ МЕ Е УВЕДОМИЛ ЗА ТАКЪВ!!!!!!
ОТ МОМЕНТА, В КОЙТО ТОПЛОФИКАЦИЯ САМА МЕ ОТРЯЗА КАТО ПОТРЕБИТЕЛ АЗ НЕ ПОЛЗВАМ ТЕХНИТЕ УСЛУГИ...... НО СЕ ОКАЗВА, ЧЕ С МЪЖА СИ МОЖЕШ ДА СЕ РАЗВЕДЕШ, НО С ТЯХ СИ ОБВЪРЗАН И СЛЕД СМЪРТТА  СИ. ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МИ НАЧИСЛЯВАТ СУМИ ЗА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ (ТРЪБИТЕ, КОИТО МИНАВАТ ВЪВ ВХОДА И ПРЕЗ ЖИЛИЩЕТО МИ)!!!!! ЩОМ СА ИМ ТОЛКОВА СКЪПИ ТРЪБИТЕ – ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ... ТЕ НЕ ИЗЛЪЧВАТ НИКАКВА ТОПЛИНА И САМО ПРЕЧАТ. СУМИ ЗА ТАКСА МОЩНОСТ (ПОДГРЯВАНЕ)!!!!! КАКВО МИ ПОДГРЯВАТ??? АЗ ДОРИ НЕ ПОЛЗВАМ ТОПЛАТА ИМ ВОДА!!! Е НЯМА ДА ПЛАЩАМ ЗА НЕЩО, КОЕТО НЕ ПОЛЗВАМ! НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА МЕ РЕКЕТИРАТ!
КУРИОЗИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ!
ВСЯКА ГОДИНА МЕ НАВЕСТЯВАТ ЗА ДА  МИ „ОТЧЕТАТ ТОПЛОМЕРИТЕ” И ДА МИ „ЗАСЕКАТ ВОДОМЕРА ЗА ТОПЛА ВОДА”. ВСЯКА ГОДИНА УСТАНОВЯВАТ, ЧЕ НЕ ПОЛЗВАМ УСЛУГИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ.
ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ОТНОВО ДОЙДЕ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА „ТЕХЕМ”. ПОПИТАХ ЗАЩО ИЗОБЩО ИДВАТ ПРИ МЕН – НЯМАТ ЛИ ИНФОРМАЦИЯ В СИСТЕМАТА, ЧЕ НЯМА КАКВО ДА МИ ОТЧИТАТ? ОТГОВОРА БЕШЕ: ВИЕ МОЖЕ НЕПРАВОМЕРНО ДА СИ ПУСНЕТЕ ВОДАТА И ДА СИ СЛОЖИТЕ РАДИАТОРИ И АКО НЕ НИ ПУСКАТЕ В ЖИЛИЩЕТО СИ ЩЕ ВИ НАЧИСЛИМ ПЪЛНА МОЩНОСТ ЗА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН.
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПОВЕЧЕ СЕ ЯДОСАХ ИЛИ ПОВЕЧЕ СЕ ПОЧУВСТВАХ КАТО НЯКАКЪВ ПРЕСТЪПНИК.......
ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ С НАС КАТО С ПРЕСТЪПНИЦИ?
ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ НИ УПОТРЕБЯВАТ КАТО РОБИ?
ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ НИ РЕКЕТИРАТ?
ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ БЪДАТ ТОЛЕРИРАНИ?
ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА МОНОПОЛИСТИТЕ ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА?
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ГАВРИ С НАС????????

9 коментара:

Анонимен каза...

Мръсни монополисти!!!!

Анонимен каза...

AKO NE SE OBEDINIM{a nie sme straschno mnogo}DA PREDSTAVIM PRED zakonodatelnata vlast,zakonovo obosnovani iskania,za premahvane na toplinnite schetovodstva,zapromeni v zakona za energetikata,t.e da se plaschta ako deistvitelno polzvasch toplinna energia,da se izchisliava na kubatura,a ne da plaschtash za nepolzvana usluga,koiato ti e vmeniavat KATO ZADQLJENIE!!!TE MNOGO DOBRE SA USETILI NASCHATA SLABOST!-LIPSATA NA SQVMESTNI DEISTVIA-TOVA E VALIDNO za VSICHKI GOLEMI GRADOVE V STRANATA,KQDETO IMA TOPLFIKAZIA.T.E-DA PRIPOMNIM,CHE OSVEN POTREBITELI sme iIZBIRATELI-bez znachenie,KOIA POLITICHESKA SILA E NA VLAST!VSICHKO OSTANALO E GOVORILNQ,dokato ne priberat edinstvenoto,koeto ni e ostanalo-JILISHTATA!!!SPOMNETE SI 90-te i iziavleniata na AN MAK GQRCH v SOFIA-kak moje da imame 98% NEDVIJIMA SOBSTVENOST!!SQBUDETE SE HORAA!!!

Анонимен каза...

Това е пълна гавра!!!

Unknown каза...

Не, това не е гавра, това е просто BG-style !
и докато парите въртят играта, нищо няма да се промени към по-добро ! - кой бяга от топлия хляб ?

Анонимен каза...

Tozi sadeben izpalnitel milen Bazinski e persona non grate poddarza go R. Ov4arov bivch iurist v OBB bank,a vie pla4ete za takiva kimyniagi zaporira smetki,obira parite na xorata i9grae s Toplofikacia i stiga do tam da tarsi dlaznici,koito ot 10-15 godini niamat nikakvi otno6enia s Toplofikacia doti abonatni stancii.DOKOGA STE POZVOLIAVATE tova lice da vilnee i prodalzava da raboti,kato sadeben izpalnitel.BAZIMCKI E IZMAMNIK

Анонимен каза...

Той е ПЕДЕРАСТ . Ебали саго всякакви ., Най-обича да го лапа и да го смуче. Някой знае ли каде вегитира това мазно дърто копеле да му направят разрез на стомаха ,за да гледа как глистите ,които има умират заедно с приемника си?

Дай АДРЕС ,едно ядро от ТаджикистАН ИСКА ДА СЕ ЗАБАВЛЯВА С ТАЗИ ГАД!!!!

Анонимен каза...

Докато не се избие цялата тази съдебна сган, няма да се променят нещата. Навързани са като свински черва и изхода е само един - изчистване на всички до крак.

Unknown каза...

Зеънете на господари на ефира да стане публично всичко

Unknown каза...

Зеънете на господари на ефира да стане публично всичко

Публикуване на коментар

СПОДЕЛЕТЕ