ЧЕСТЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ + ОСНОВНА МАТЕМАТИКА = ПРОБЛЕМ

БОРБАТА С ИНСТИТУЦИИТЕ И АДМИНИСТРАЦИЯТА В Р. БЪЛГАРИЯ Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА!
ВСЕКИ ОТ НАС СЕ Е СБЛЪСКВАЛ С НЕУРЕДИЦИ, НЕКОМПЕТЕНТНИ СЛУЖИТЕЛИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, ТРЪГВАЙКИ ДА ИЗВАДИ ЕЛЕМЕНТАРЕН ДОКУМЕНТ. ЩЕ ВИ РАЗКАЖА МОЯТА САГА СЪС СЛУЖИТЕЛИТЕ В  
ДИРЕКЦИЯ „ПАМДТ”, ОТДЕЛ „НАДЕЖДА/ВРЪБНИЦА”.

КАТО СЪВЕСТНИ ГРАЖДАНИ ВСЯКА ГОДИНА СЪВСЕМ ЧИННО И В СРОК ПЛАЩАМЕ ДАНЪК СГРАДИ И ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ....
Е ДА, АМА – НЕ! ТАЗИ ГОДИНА ТАКА И НЕ ПОЛУЧИХМЕ СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДЪЛЖИМИТЕ ДАНЪЦИ ЗА ИМУЩЕСТВОТО СИ В ГР. СОФИЯ, РАЙОН „НАДЕЖДА” (ЯВНО ОБЩИНИТЕ ПЕСТЯТ КОНСУМАТИВИ - ХАРТИЯ И КУРИЕРСКИ УСЛУГИ... НЯМА ЛОШО)
 НА 28.04.2011 Г. ОТИДОХ ДА ПОПИТАМ, ВСЕ ПАК КАКВО Е ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НИ, С ИДЕЯТА ДА СЕ ПЛАТЯТ ДАНЪЦИТЕ С 5 % ОТСТЪПКА....
ПАК ДА, АМА – НЕ!
СЛЕД КАТО ПОЧАКАХ ОКОЛО 30 МИН. НА ОПАШКА И СТИГНАХ ДО ЗАВЕТНОТО БЮРО В СЧЕТОВОДСТВОТО, МЕ УВЕДОМИХА, ЧЕ ИМАМЕ СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!! УЧУДВАНЕТО МИ БЕШЕ ПЪЛНО! ВЪПРОСНОТО ЖИЛИЩЕ Е НА ИМЕТО НА МОЯТА МАЙКА, КОЯТО Е НЕВЕРОЯТНО СТРИКТЕН И ИЗРЯДЕН ПЛАТЕЦ! СЛЕД СПРАВКАТА, КОЯТО МИ НАПРАВИХА (С ГОЛЯМО НЕУДОВОЛСТВИЕ ОТ СТРАНА НА СЛУЖИТЕЛКАТА), СЕ ОКАЗА, ЧЕ ИМА НЕПЛАТЕНА ТАКСА СМЕТ ЗА 2002Г. (А Е ПЛАТЕН ДАНЪК СГРАДИ ЗА СЪЩАТА ГОДИНА), КАКТО И НЕПЛАТЕН ДАНЪК СГРАДИ ЗА 2008 Г. (А Е ПЛАТЕНА ТАКСА СМЕТ ЗА СЪЩАТА ГОДИНА)!?!?!?!  
ОБЯСНЕНО МИ БЕШЕ, ЧЕ С ВСЯКО НОВО ПЛАЩАНЕ СЕ ПОКРИВАТ "НЕПЛАТЕНИ" ИЛИ "НЕДОПЛАТЕНИ" ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ ПРЕДИШНИ ГОДИНИ И ТАКА, ДОРИ ВНЕСЕНИ В СРОК СУМИ ГУБЯТ 5-ТЕ % ОТСТЪПКА!!!!
 СЛЕД КАТО НАМЕРИХМЕ ДОКУМЕНТИТЕ ОТ 1998 Г. ДО 2010 Г., (ДАНЪЧНИ СЪОБЩЕНИЯ И ДОКУМЕНТИ, С КОИТО СА ПЛАТЕНИ  ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ЗА ТОЗИ ИМОТ),  СЕ ВЪРНАХ В СЪЩИЯ ОТДЕЛ НА ОБЩИНА „НАДЕЖДА” НА 11.05.2011 Г. СЪЩАТА „ЛЮБЕЗНА” СЛУЖИТЕЛКА КАЗА: „АМИ ТО ПОНЕЖЕ С ПОЩЕНСКИ ЗАПИС Е ДОШЛО.... ЩЕ ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ В АРХИВА И НЕ МОГА ДА ВИ КАЖА КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ И КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ОТНЕМЕ”... ДА, АМА ТОВА САМО ЗА ДЪЛЖИМОТО ЗА 2008 Г.!!! ЗА ТАКСАТА СМЕТ ОТ 2002 Г. НЕ ПОЛУЧИХ ОТГОВОР!

  ХАЙДЕ СЕГА МАЛКО МАТЕМАТИКА!
ЗАКОНА ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЗА 2002 Г. ОПРЕДЕЛЯ ЗА ГР. СОФИЯ:
ОТ 01.01.2002Г. ДО 31.03.2002Г. ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ 3 ПРОМИЛА.
ОТ 01.04.2002Г. ДО 31.12.2002Г. ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ 4 ПРОМИЛА.
ПРИ ПЛАЩАНЕ ЦЕЛИЯ РАЗМЕР ОТ 01.02.2002Г. ДО 31.03.2002Г. СЕ ПОЛЗВА 5% ОТСТЪПКА.
ИМАМЕ ДАНЪЧНА ОЦЕНКА НА ИМОТА: 9 458,80 ЛВ.
СЛЕДОВАТЕЛНО:
9 458,80 х 3 = 28 376,40 : 1000 = 28,3764 лв.
28,3764 – 5% = 26,95758 лв.
ИЛИ 26,96 ЛВ. ЗА ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ ЗА 2002 Г., КАКВАТО СУМА Е ПРЕВЕДЕНА НА 28.03.2002Г. НА ДАНЪЧНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!!!

Е, ДА , АМА – НЕ!
СПОРЕД ИНФОРМАЦИЯТА В ТЕХНИТЕ КОМПЮТРИ СЕ ДЪЛЖИ СУМАТА ОТ 30,74 ЛВ. (СУМАТА МИ БЕШЕ НАПИСАНА СОБСТВЕНОРЪЧНО ОТ СЛУЖИТЕЛКАТА НА СЧЕТОВОДНИЯ ОТДЕЛ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА), КОЯТО КАКТО И ДА СМЯТАМ.... ПРОСТО НЕ СЕ ВРЪЗВА!
 
 ИЗПРАТИХА МЕ ЗА ИЗЯСНЯВАНЕ НА СЛУЧАЯ ПРИ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ”- РАЙОН „НАДЕЖДА” -  ГОСПОЖА СВЕТЛАНА ЯНЕВА.
 НАЛОЖИ МИ СЕ ДА ЧАКАМ ОКОЛО 40 МИНУТИ, ТЪЙ КАТО НАЧАЛНИЧКАТА БЕШЕ СЪБРАЛА НА ОПЕРАТИВКА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ И СЕ БЯХА ЗАКЛЮЧИЛИ В ОФИСА Й. ПРИ ПРИКЛЮЧВАНЕ НА „ИНСТРУКТАЖА”, С ОТВАРЯНЕТО НА ВРАТАТА МЕ ВРЪХЛЕТЯ ОБЛАК ДИМ ОТ ЦИГАРИ И МИРИЗМА НА АЛКОХОЛ!! СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ ВРАТАТА СЕ ТРЕСНА И БЕШЕ ЗАКЛЮЧЕНА ОТВЪТРЕ, НО АЗ ПОЧУКАХ.... ВСЕ ПАК ГОСПОЖА НАЧАЛНИЧКАТА МИ ОТВОРИ (С ЦИГАРА В РЪКА). ОБЯСНИХ ПРОБЛЕМА СИ И ПОЛУЧИХ СЛЕДНИЯ ОТГОВОР: „ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ АЗ ЩЕ ВИ ОПРАВЯМ НЕЩАТА!”... ПОПИТАХ КОЙ ВСЕ ПАК ЩЕ ГИ ОПРАВИ И В КРАЙНА СМЕТКА ГРЕШКАТА НЕ Е МОЯ, А ВАША? ПОЛУЧИ СЕ НЯКОЛКОМИНУТНА СЛОВЕСНА "ПРЕСТРЕЛКА" С ГОСПОЖА НАЧАЛНИЧКАТА ..... КРАЙНИЯТ Й  ОТГОВОР: „ОТИДЕТЕ ПРИ ИНСПЕКТОРИТЕ!”........ АЗ СЕ ОПИТАХ ДА ПРОДЪЛЖА ДА ТЪРСЯ ПРАВАТА СИ, НО....ВРАТАТА НА ОФИСА Й ОТНОВО БЕШЕ ТРЕСНАТА  ПОД НОСА МИ И ЗАКЛЮЧЕНА (УДОВЛЕТВОРЕНИЕ МИ ДОНЕСЕ РЪКОПЛЯСКАНЕТО НА ДЕСЕТКИТЕ ГРАЖДАНИ, ЧАКАЩИ НА ОПАШКА ЗА УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НЕДЪЛЖИМИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ, КОЕТО Е НЕОБХОДИМО ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ: ЗА УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ, ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДЕТЕ В ДЕТСКА ГРАДИНА, ЗА УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА СЕМЕЙНО ПОЛОЖЕНИЕ И Т.Н. И Т.Н.)
Е, ОТИДОХ ПРИ ИНСПЕКТОРИТЕ......
ТАМ ПОЧАКАХ ОТНОВО ОКОЛО 30 МИН. ПОПАДНАХ НА ПОРЕДНАТА „ЛЮБЕЗНА” СЛУЖИТЕЛКА, ЕМИЛИЯ ДИМИТРОВА (ГОРДО НОСЕЩА ТИТЛАТА ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР). 
 

НАЛОЖИ СЕ ДА ПОЧАКАМ В СТАЯТА ОЩЕ 5 МИН., ТЪЙ КАТО ГОСПОЖАТА ПРОВЕЖДАШЕ ЛИЧЕН РАЗГОВОР ПО МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН (СТРАННО – НА ВРАТАТА ИМАШЕ ТАБЕЛА СЪС ЗАБРАНА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ В СТАЯТА. ЯВНО САМО ЗА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ВАЖИ ЗАБРАНАТА... ЩЕ ЗАМЪЛЧА ЗА ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ). 
ОТНОВО РАЗКАЗАХ ПРОБЛЕМА СИ. ПОПИТАХА МЕ АЗ ЛИ СЪМ СОБСТВЕНИК НА ЖИЛИЩЕТО. КАЗАХ, ЧЕ СЪМ ДЪЩЕРЯ НА СОБСТВЕНИКА И ЖИВЕЯ В ТОВА ЖИЛИЩЕ..... ПРИ КОЕТО МИ ОТГОВОРИХА: „НЯМА ДА ВИ ДАМ КАКВАТО И ДА БИЛО ИНФОРМАЦИЯ – ИЛИ ДОНЕСЕТЕ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО ПЪЛНОМОЩНО, ИЛИ ДОВЕДЕТЕ СОБСТВЕНИКА”!!! АЗ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ИСКАЛА ИНФОРМАЦИЯ, А САМО ДА БЪДЕ ОПРАВЕНО РАЗМИНАВАНЕТО В ЗАДЪЛЖЕНИЕ И ПЛАЩАНЕ!!!!
ТОВА, ЗА КОЕТО  БЯХ ТАМ И КОЕТО ИСКАХ ОТ СЛУЖИТЕЛКАТА Е ДА ОПРАВЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ „КАШИ”! НЕ СЪМ ИСКАЛА НЯКАКВА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ , КОЯТО ДА НЕ Е ОБЩЕСТВЕНО ДОСТЪПНА,  ИЛИ ИЗДАВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ.......

ОТКАЗАХ СЕ ДА СПОРЯ С ГЛ. ИНСПЕКТОР ЕМИЛИЯ ДИМИТРОВА. ПОЧУКАХ ОТНОВО НА НАЧАЛНИЧКАТА...... ЕСТЕСТВЕНО – БЕШЕ ЗАКЛЮЧЕНО! (В 14.10 ЧАСА В РАБОТЕН ДЕН)

НА 13.05.2011Г. ДОКАРАХ МАЙКА СИ (СОБСТВЕНИК НА ВЪПРОСНОТО ЖИЛИЩЕ) ОТ ПРОВИНЦИЯТА, КЪДЕТО ЖИВЕЕ. ОТИДОХМЕ ЗАЕДНО ОТНОВО ПРИ ИНСПЕКТОРИТЕ В ОТДЕЛ „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ”- РАЙОН „НАДЕЖДА”. ПОПАДНАХМЕ НА ДРУГА ИНСПЕКТОРКА (МАЛКО ПО-ЛЮБЕЗНА, НО САМО В НАЧАЛОТО). ОТНОВО ОБЯСНИХ ПРОБЛЕМА, БЕЗ ДА КАЗВАМ КОЯ СЪМ И КАКВО СЪМ! НЕ МЕ И ПОПИТАХА!!!  СЛУЖИТЕЛКАТА СЕ ПОРОВИ В СИСТЕМАТА, НАПРАВИ 100 ИЗЧИСЛЕНИЯ НА КАЛКУЛАТОРА, КОИТО ДЕТЕ В 5 КЛАС ЩЕ ГИ СМЕТНЕ НАУМ. ОТГОВОРА: „НЕ МОГА ДА ВИ КАЖА ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА РАЗМИНАВАНЕ. ПУСНЕТЕ СИ МОЛБА В ДЕЛОВОДСТВОТО.”  МАЙКА МИ СЕ ВЪЗМУТИ: „ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА ИДВАМ АЗ ОТ ПРОВИНЦИЯТА, КАТО ИЗОБЩО НИКОЙ НЕ ПОПИТА КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ИМОТА?” НАИСТИНА... СТРАННО КАК СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЕДНА И СЪЩА АДМИНИСТРАЦИЯ, НА ЕДНА СЛУЖБА, В ЕДНА И СЪЩА СТАЯ ПРЕЦЕНЯВАТ КОЯ ИНФОРМАЦИЯ Е КЛАСИФИЦИРАНА И КОЯ НЕ...... СТРАННА РАБОТА???

Е, ДА, АМА – НЕ! НАПИСАХМЕ МОЛБА ЗА ИЗЯСНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА. СНИМАХМЕ СЪОБЩЕНИЕТО ЗА ДЪЛЖИМИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЗА 2002 Г., КАКТО И ДОКУМЕНТИТЕ, С КОИТО СА ПЛАТЕНИ. ИИИИ „ВИСНАХМЕ” ПРЕД ДЕЛОВОДСТВОТО ПРИ ГОСПОЖА МАРИЕЛА ДЕНКОВА.
 СТАЯТА БЕШЕ ЗАКЛЮЧЕНА. ПОПИТАХ ОХРАНАТА ДАЛИ ИМА ОБЕДНА ПОЧИВКА, ТЪЙ КАТО БЕШЕ 13 ЧАСА, НО НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА ИМА ОБЕДНА ПОЧИВКА (ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ МИ ПРАВЕШЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ АДМИНИСТРАЦИИ СА С ПЛАВАЩО РАБОТНО ВРЕМЕ, Т.Е. НЯМА ОБЕДНА ПОЧИВКА - ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМА СЛУЖИТЕЛ, КОЙТО ДА ОБСЛУЖВА ХОРАТА В РАМКИТЕ НА РАБОТНИЯ ДЕН) ДЕЛОВОДИТЕЛКАТА СЕ ПОЯВИ В 13.15 Ч. 


„ЛЮБЕЗНО” ВЛЕЗНА В СТАЯТА СИ И ТРЕСНА ВРАТАТА ЗАД СЕБЕ СИ. ПОЧУКАХ И ВЛЕЗНАХ. ПОПИТАХ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПОДАМ МОЛБА, ОТГОВОРА БЕШЕ: „ В ОБЕДНА ПОЧИВКА СЪМ, ЗАТВОРЕТЕ ВРАТАТА ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА!”?!?!?! ОБЯСНИХ, ЧЕ НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ ТАБЕЛКА С РЕГЛАМЕНТИРАНА ОБЕДНА ПОЧИВКА ОТ..... ДО..... !!!!
НЯМА ДА ПОВТАРЯМ ТОВА, КОЕТО МИ ЧУХА УШИТЕ ......
ОТКАЗАХ СЕ ДА СИ ПОДАМ МОЛБАТА...... ЩЕ ОПИТАМ В ПОНЕДЕЛНИК 16.04.2011Г.

САГАТА ПРОДЪЛЖАВА. ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ СМЯТАМ ДА ИЗПРАТЯ ДО ВСИЧКИ, СТОЯЩИ ПО-ГОРЕ В ЙЕРАРХИЯТА... КМЕТ НА РАЙОН "НАДЕЖДА", СТОЛИЧНА ОБЩИНА, КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА, МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Р. БЪЛГАРИЯ, ПРЕЗИДЕНТ НА Р. БЪЛГАРИЯ..... АКО ТРЯБВА ЩЕ СТИГНА И ДО БРЮКСЕЛ И ХАГА....... МОЖЕ ТОВА ДА НЕ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА НЯКОЙ, МОЖЕ ДА СЪМ „КАПКА В МОРЕТО”, НО СЪМ КАПКА! ......А МОРЕТО СЕ СЪСТОИ ОТ МНОГО КАПКИ.... ТАКИВА КАТО МЕН!!
А ТИ, КОЙТО ЧЕТЕШ ТОВА  КАПКА ЛИ СИ????

2 коментара:

Стоян Динев каза...

Поздрави за позицията ви и желанието да живеете достойно, мадам!
Може и да прозвучи хиперболично, но ако един на хиляда Българи разсъждаваше като вас, България щеше да бъде хиляда пъти по-добро място за живеене.
Ето и нещо конкретно:.. Погледнете това: http://www.peticiq.com/gp12
Все още идеята е на нулев етап, не ви приканвам непременно да подписвате, но , (за втори път моля).. нека направим контакт. Нека поговорим и помислим по тази и други подобни теми. Има какво да се направи.
Скайп адресът ми е bgusaradio.
Всичко добро желая. Стоян Динев

Анонимен каза...

Да от същите капки съм, но не само в тази община е така, но там наистина нещата са много тежки. Отношението към хората е отвратително, а служителите са изключително некомпетентни, но къде можем да се оплачем, кажете моля! Отговора е няма къде!

Публикуване на коментар

СПОДЕЛЕТЕ