КАК И КЪДЕ ДА ПАРКИРАМЕ - ТОВА Е ВЪПРОСА...


ПОРЕДНИЯ НАБОЛЯЛ ПРОБЛЕМ В СТОЛИЦАТА – ПАРКИРАНЕТО. ВЕЧЕ И ПО-ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ, ОСВЕН СОФИЯ УСЕЩАТ НЕУДОБСТВОТО ОТ ЛИПСАТА НА ПАРКОМЕСТА.
ЩЕ ВИ РАЗКАЖА КАКВО МИ СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА......
ЖИВЕЯ В ОБИКНОВЕНА ПАНЕЛНА ГАРСОНИЕРКА В СТОЛИЧЕН КВАРТАЛ И АПАРТАМЕНТА МИ ИМА ИЗГЛЕД САМО ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА БЛОКА. ЕСТЕСТВЕНО ОТ СЪЩАТА СТРАНА СИ ПАРКИРАМ СТАРИЧКОТО РЕНО НА ОБЩЕСТВЕН ПАРКИНГ В МЕЖДУ БЛОКОВОТО ПРОСТРАНСТВО.
РЕДОВНО ИМАМ СПОРОВЕ С ЖИВУЩИТЕ В СЪСЕДНИЯ БЛОК, КОИТО СЕ ИЗЯВЯВАТ КАТО СОБСТВЕНИЦИ НА ПАРКИНГА (КУРИОЗА Е, ЧЕ ВЪПРОСНИЯ ОБЩЕСТВЕН ПАРКИНГ Е КЪМ БЛОКА, В КОЙТО ЖИВЕЯ).
ЕДИН ДЕН ТРЪГВАЙКИ С КОЛАТА ЧУХ СТРАНЕН ЗВУК .... НАМЕРИХ ПИРОН В ГУМАТА СИ...... СЛУЖИТЕЛИТЕ ВЪВ ВУЛКАНИЗАТОРА МИ ОБЯСНИХА СХЕМАТА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ПИРОНИ В КИБРИТЕНИ КУТИЙКИ ДО ВСИЧКИ ГУМИ, ТАКА, ЧЕ КАТО ТРЪГНЕ КОЛАТА ПОНЕ В ЕДНА ОТ ГУМИТЕ ДА ИМА ПОПАДЕНИЕ. ЗАПОЧНАХ ПРИ ВСЯКО ТРЪГВАНЕ ДА ОГЛЕЖДАМ ОКОЛО ВСИЧКИ ГУМИ..... НО ПРИ ЕДИН ОГЛЕД НАМЕРИХ ПАРЧЕ ДЪРВО НАБИТО В АУСПУХА..... ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ..... НАМЕРИХ КОЛАТА НАКЛОНЕНА НА ЕДНА СТРАНА – ПРЕДНАТА И ЗАДНАТА ГУМА ОТ ЕДНАТА СТРАНА БЯХА НА КАПЛИ....... ОКАЗАХА СЕ НАМУШКАНИ С НОЖ – ЕДНАТА 3, А ДРУГАТА 4 ПЪТИ!!!!!!

ЧУДЯ СЕ КАКЪВ ЧОВЕК И С КАКЪВ „СЕЛСКИ” МАНТАЛИТЕТ ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА НАПРАВИШ ТАКАВА ПРОСТОТИЯ!?!?!?

ВЯРНО Е.... СТАНАХА ТВЪРДЕ МНОГО АВТОМОБИЛИ, ЗА КОИТО НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ ПАРКИНГИ И Е ТРУДНО ДА СИ НАМЕРИШ МЯСТО ЗА СПИРАНЕ ДОРИ ПРЕД СОБСТВЕНОТО СИ ЖИЛИЩЕ. ИМА И СЕМЕЙСТВА С ПО ДВЕ И ТРИ КОЛИ....... НО ТОВА ЛИ Е НАЧИНА?
МАСОВО СЕ СПИРА ПО ГРАДИНКИТЕ, ЗАЩОТО НЯМА КЪДЕ, НО ТАМ ПЪК ТЕ ГЛОБЯВАТ ОТ ОБЩИНАТА......
ВСЕ ПАК СПОРЕД МЕН ИМА ВАРИАНТ ДА СЕ НАМЕРИ МЯСТО ЗА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ.....
  1. ДА СЕ МАХНАТ ОТ ПАРКИНГИТЕ ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ, КОИТО НЕ СА В ДВИЖЕНИЕ.
  2. ДОСТА ОТ ШОФЬОРИТЕ НЕ УМЕЯТ ДА ПАРКИРАТ. ИМА И МНОГО, КОИТО ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ ПРИ ПАРКИРАНЕ ДА ПЕСТЯТ МЯСТО.
  3. ИМА КОЛИ ПО ПАРКИНГИТЕ, КОИТО ИЗЛИЗАТ ЕДИН – ДВА ПЪТИ  В МЕСЕЦА (НЯКОИ И 1-2 ПЪТИ ГОДИШНО) МОГАТ ДА ПАРКИРАТ ЕДИН СЛЕД ДРУГ, ТАКА ЧЕ ДА ИМА МЯСТО ЗА ЕЖЕДНЕВНО ДВИЖЕЩИТЕ СЕ АВТОМОБИЛИ.
  4. ОБЩИНАТА ДА ПОМИСЛИ ПО ВЪПРОСА ДА НАПРАВИ ПАРКИНГИ И ДА СЪДЕЙСТВА ПО ВДИГАНЕТО НА АВТОМОБИЛИТЕ, КОИТО НЕ СА В ДВИЖЕНИЕ, КАКТО И ДА СЕ НАПРАВИ НОРМАЛНО ОСВЕТЛЕНИЕ НА ПАРКИНГИТЕ (НЕ САМО ДА ПИШАТ АКТОВЕ И ДА СЪБИРАТ ГЛОБИ, ЗАЩОТО КОГАТО ХОРАТА ИМАТ НЕОБХОДИМИТЕ УСЛОВИЯ – НЯМА ДА НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ).

ВИЖТЕ НЯКОЛКО „ПЕРФЕКТНИ” ПАРКИРАНИЯ НА НАШИЯ ПАРКИНГ. СИГУРНА СЪМ, ЧЕ ВСИЧКИ ВИЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ ПРИЛИКА С  ПАРКИНГА ПРЕД ВАШИЯ БЛОК...........
3 коментара:

Анонимен каза...

ApoloN say's :

Много шофьори , много селяндури , много коли , пияни , наркомани , дебили , идиоти , нисши проклети :)
И аз съм отнасял DAMAGE от такива авто-капути.
Поздрав за всички тях :
Колко си жалък - битов отпадък ,
плод на обществения упадък ,
най-ниското същество на земята -
простака , не селянина , а селяка
който се старае селящина да не трае ,
пъди грешните както за дявола тамян ухае.

komaroKiller каза...

Не знам дали към предложенията да не се добави и: построяване на многоетажен паркинг, вместо на никнещите като гъби кооперацийки. Една приятелка ми разправя, че й счупили страничното стъкло, защото си паркирала пред блока. Ок, местата не стигат, но кой превари - той завари (или нещо такова беше). Това че някой е паркирал три пъти на едно и също място не го прави СОБСТВЕНИК на мястото.
Адски селяшко и просто изпълнение е това с гумите. Адски! Кат не ти харесва, че няма място в София за паркиране, айде - торбичката и на село. Макар че ме съмнява, че само тук е такова положението с паркирането...

куба екскурзия каза...

Това паркиране е голям проблем. Във всяко семейство има задължително поне по една кола, а местата за паркиране намаляват.Има много какво да се решава по този проблем.

Публикуване на коментар

СПОДЕЛЕТЕ